Vyer från stugan

Om mig

Mitt foto
Ja vem är jag? En kvinna på 50+ som tillbringar min mesta tid i hemmet med mina hundar o katter. Gift och har två underbara flickor :) Älskar gamla saker,loppis och auktionsfynd som alla hamnar på vår högt uppskattade sommarstuga :)

♥ I dag måste man hem.....


Just det... i kväll måste man hem....Har varit en trevlig vecka här uppe med trevligt folk och mycket att göra. 

Största händelsen var då att få in det gamla skåpen. Blev sååå mysigt i köket.



 Nu är det bara att fortsätta med köksinredningen...som redan har börjat jobbas med....:))

Skåparna är borttagna...


Panelen har börjat komma på plats....



Så nästa gång man kommer vet man vad man ska göra...En massa slipning spackling och målning av köks luckor..

Nu syster yster ska du få receptet på cheesecaken......



Botten:

Ca 6-8 skivor kavring
75 g rumstempererat smör

Cheesecakesmet:

400 g räkor med skal
4 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
1 burk färskost med pepparrotsmak
½ dl finhackad dill
2 msk röd stenbitsrom
½ finhackad rödlök
4 st. gelatinblad

Garnering:

100 g räkor med skal
1 citron i tunna skivor
1 burk röd stenbitsrom
dill
  
Mixa smör och kavring till en smulig massa. Tryck ut det i en form med löstagbar botten, klädd med fastklämt bakplåtspapper i botten. Ställ kallt.

 Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 10 min. Skala och hacka räkorna grovt. Blanda dem med ca 3 dl av crème fraichen, majonnäsen och färskosten. Blanda ner finhackad dill, rödlök och stenbitsrom.

Krama ur gelatinbladen ordentligt. Värm resterande crème fraiche försiktigt i en kastrull. Lägg i gelatinbladen och låt smälta på låg värme under omröring. Häll ner detta i cheesecakeblandningen och blanda ordentligt.

 Häll över smeten i formen och täck med plastfolie. Låt stå i kylen minst 5 timmar, gärna över natten.

Garnera cheesecaken innan servering med stenbitsrom, skalade räkor, citronskivor och dillkvistar.

Nu till att göra någonting vettigt...

Önskar er alla en bra dag :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar