Vyer från stugan

Om mig

Mitt foto
Ja vem är jag? En kvinna på 50+ som tillbringar min mesta tid i hemmet med mina hundar o katter. Gift och har två underbara flickor :) Älskar gamla saker,loppis och auktionsfynd som alla hamnar på vår högt uppskattade sommarstuga :)

♥ I sommar ska vi äta gott........




JORDGUBBSSOPPA



6 - 8 glas

1 liter jordgubbar
Saft av en apelsin
2 msk florsocker
6-8 hela jordgubbar
1 1/2 dl champagne

Ansa och mixa jordgubbar, apelsinsaft och florsocker.
Ställ soppan i kylen.

Lägg en jordgubbe i varje skål eller glas. Häll Champagne i soppan och häll sopppan
över jordgubben.


DILL O CITRUSMARINERADE LAXSSPETT


6 - 8 spett

3 msk olivolja
skal av 1 citron
3 msk grovhackad dill
1/2 tsk salt
1 zucchini

Ansa och tärna laxen i lika stora kuber - Du behöver 3-4 kuber per spett.
Blötlägg spetten i kallt vatten.

Blanda ingredienserna till marinaden och lägg i laxbitarna.
Låt marinera i 30 minuter.

Sätt ugnen på 175 grader. Skiva fina långa skivor av zucchinin
med hjälp av en osthyvel.

Ta upp laxen ur marinaden och låt rinna av.

Börja göra spett med en bit lax, därefter trär du på en zucchiniskiva.
Böj skivan, ny laxkub och fortsätt som på bilden att tråckla fast zucchiniskivan
mellan laxbitarna.

Placera spetten på en bakplåtspappersklädd plåt och stek i ugnen
tills laxen ser genomstekt ut.


CRUOSTINI MED DILLKRÄM O RÄKOR



6 - 8 portioner

Dillkräm:
100 g färsk babyspenat
1 tomat
1 knippa dill
2 vitlöksklyftor
1/2 dl rapsolja
salt
svartpeppar
1/2 baguette
2 msk olivolja
valfri sallad
300 g skalade räkor
rasp av 1 limefrukt

Sätt ugnen på 225 grader. Skölj och ansa spenaten, dela tomaten i 4 lika stora delar
och ta bort kärnhuset.

Lägg spenat, tomatbitar, dill och vitlök i en matberedare och mixa
till en slät sås.

Tillsätt oljan försiktigt genom matarröret i en tunn stråle så att såsen binds
samman och blir tjock. Smaka av med salt och peppar.

Skär brödet i snedställda skivor och placera dem på en bakplåtspappersklädd plåt.
Ringla över olivolja och rosta i ugnens mitt så att bröden blir vackert gyllenbruna.

Fördela salladen på de rostade bröden, klicka ut dillkrämen ovanpå och toppa med ett
par skalade räkor på varje brödskiva. Garnera med limerasp och toppa med
ett par räkor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar