Vyer från stugan

Om mig

Mitt foto
Ja vem är jag? En kvinna på 50+ som tillbringar min mesta tid i hemmet med mina hundar o katter. Gift och har två underbara flickor :) Älskar gamla saker,loppis och auktionsfynd som alla hamnar på vår högt uppskattade sommarstuga :)

Kallt.


I dag skrattar man inte, man håller sig för skratt, eller så skrattar man för att man håller på att bli vansinnig. 34 grader kallt är det här nu.
Brrrrr när ska detta ta slut.

Hörde på nyheterna i morse om the phonehouse. Jag kommer inte att köpa någon telefon där.
Dom behandlar sina anställda som sektmedlemmar, någon form av hjärntvättning håller dom i alla fall på med. Är det verkligen någonting våra ungdommar som börjar jobba på såna här ställen behöver. Nä vet ni ungdommen har det nog jobbigt ändå.



Dom kastar vi i soptunnan!!!

Ännu någonting som man reagerar på är pratet om vargar. Nu har det kommit in en varg från Finland och man är så glad över det, men samtidigt skjuter vi våra egna Svenska vargar. Finland vill inte sälja sina vargar till Sverige för dom flesta är nu emot vår vargjakt. Självklart, det är jag med.



Skjuta vargar ska man göra när dom blir alltför närgångna. När dom börjar söka sig till bebyggda trakter. När barnfamiljer börjar bli rädda att låta sina barn gå säkra ute.
Men att börja skjuta bort vår vargstam innan man vet om det finns innavel eller inte.
Nu visades det att vargarna inte var inavels infekterade, varför fortsätter då jakten.
Ja jag har svårt att förstå det.



Om renen har oturen att hamna i närheten av en vargflock, naturligtvis tycker jag synd om renen, fastän jag vet att vargen gör bara det han måste göra.....döda för att överleva!!
När man är djurvän tänker man inte rationellt alla gånger.

Största hotet mot renen är inte vargen, det är den där jävla lappen.


Alltså jag ska inte säga högt här och nu vad jag egentligen tycker om lappen, men det vore inte speciellt vackert som ni förstår.

Lappar har man träffat på många gånger under sitt liv. Väldigt få gånger har man något possitivt att säga om honom.



Första gången jag kom i kontakt med lappar var när dom hade sin slaktplats hemma i byn.
Jag kan tala om att det var ingen vacker syn. Fulla lappar som var blodiga från topp till tå med kniven i ena handen och flaskan och cigaretten i den andra.

Dom stack renarna med kniven bakom halsen, där var det ingen slaktmask inte. Framför oss barn låg renarna och sprattlade tills blodet var tömt. Undrar ni varför man hatar lapparna.
Inte för slakten i sig, för till och med jag äter renkött, men det var deras tillvägagångssätt.


Sen har ni säkert sett att lapparna kräver miljoner för att renarna har omkommit när dom var ute på för svag is. Det skulle inte förvåna mig om dom har drivit ut dom själva för att dom ville ha lite mer i fickpeng.

Varför är jag då så hård mot detta folkslag, alltså inte svenskar utan lappar. Dom vill inte behandlas som svenskar, våra bidrag vill dom ha men dom vill inte heta svensk dom vill heta lapp.
Det där satt vi och diskuterade med en lapp i Jokkmokk en hel natt, till slut var man på så dåligt humör att man kunde inte sova över huvud taget.

Sen det här med omkomna renar. Min svärmor fick se att en hel skock renar var ute på isen nedanför stugan. Isen hade särat på sig, renarna var rädda och skärrade och det var en hemsk syn, att renarna skulle drunkna om dom inte fick hjälp var ett faktum.

Djurvän som även hon är ringde hon till lappen och bad om hjälp att dom skulle komma och undsätta renarna, vad tror ni lappen svarade......jo han skrattade och ville att hon skulle passa på att njuta av utsikten.......JÄLA.......Lappen får skylla sig själv att många av oss SVENSKAR, inte har någonting övers för flertalet av dessa i mina ögon hjärtlösa LAPPAR.

Nu är inte alla likadana, det finns naturligtvis fina lappar med, fastän jag inte har lyckats träffa någon. Men i det här fallet så var det en lapp boende i byn som kom och tog sig an dessa stackars renar på isflaket i Jokkmokk. Alla renarna klarade sig efter en riktigt kall simtur.
Men inte var det på grund av renägaren dom överlevde, nä det var faktiskt en annan människa som räddade dom, jo min svärmor och hennes eviga ringande som till slut gav dessa renar ett fortsatt liv.

TÄNK EN SVENSK INTE EN LAPP, värnade om Lappens boskap......
Ja och så den hjälpsamma halvlappen som bor i byn, men det var väl för att han var hälfen Svensk och hälften Lapp.

En sak vet jag och det är att lappen måste visa mig sååååå mycket mer innan jag tycker det minsta gott om honom!!!

Hotad att man ska bli hängd om man fiskar i deras fiskevatten har jag redan blivit.
Det är skillnad på Svenskens och Lappens fiskevatten, fastän vi bor i Sverige????
Näää vet ni vad!!!!

Summa kardemumma:

Det är åt helsike för kallt, Phone House hamnar i soporna.
Vargen ska få leva vidare
Och lappen, ja lappen, finns nog inte så mycket att göra åt. Självgoda människor som tror att dom är mer än andra är det svårt att ändra på, varesig dom är Lappar eller Svenskar !!!!

Sen hatar jag alla som behandlar djur nedvärderande. Vilda djur, tama djur och vår boskap.
Vi alla borde respektera djuren så mycket mer.
Dom är vårt levebröd, dom är våra bästa vänner och dom är verkligen någonting världen behöver.
Det är inte bara lappar som behandlar djuren illa, det kan vara din närmaste granne som är värre än lappen!!!!

Alla har vi olika åsikter och det är väl tur det.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar